jul 22, 2010

Het einde in zicht

Eigenlijk nog lang niet maar 't vordert toch. Tegen eind van de maand krijgen we hoog bezoek maar wegens mijn plotse afwezigheid staan we helaas een eindje achterop het schema. Bwah, we steken dat bezoek wel in de boiler- en batterijkamer. De piep (huismuis) woont daar wel maar dat mag geen probleem zijn.

De badkamer moet nog betegeld, de lavabo geplaatst, de kurk aldaar gelegd, nog wat schilderwerk en de finishing touch uiteraard. Dat gaat niet lukken want er is ook nog wat anders te doen. De dressing gaat sowieso niet af zijn en de slaapkamer gaat slechts gedeeltelijk opgeleverd worden... het lijkt the block wel. Gelukkig moeten we tussendoor geen stomme spelletjes doen.

Nu moet ik naar het eten kijken...

19:24 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jul 21, 2010

Een muildier

Skynetblogs in een nieuw kleedje, dat moet ik allemaal nog 's uitzoeken.

Ik doe een blitzbezoek aan O Senhor en os gatinhos. Vanmorgen heeft het hier een klein beetje gedruppeld, zeer vreemd voor de tijd van het jaar. Ook vanmorgen stond er een muildier in de tuin. Niet van de overburen noch van de andere. Zij gingen wel 's telefoneren naar nog een verdere buur. Het beest heeft al onze pekes opgegeten en is dan vertrokken richting een ander muildier, vervolgens is dat ander muildier ook uit haar wei gestapt en dan zijn ze samen vertrokken... op een drafje want de koord die de voorpo... euh benen... of geldt dat niet voor een muildier... enfin de koord was over en muildier ribbedebie.

 

23:57 Gepost door a rainha | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jul 01, 2010

Er was eens...


...een fort in Wommelgem en in dat fort had een moederpoes 3 jonkskes geworpen. Op een dag kwam er een Senhor langs en vond de drie achtergelaten kittens. Thuisgekomen vertelde hij het aan de toekomstige Rainha en die zei dat ze de volgende dag zouden gaan kijken of mamapoes al terug was.. of niet. Indien het laatste het geval zou zijn dan zouden de toekomstige Rainha en de Senhor de beestjes adopteren...

 

En zo geschiedde. Eén zwart katje was verdwenen maar het andere zwartje en het lapje lagen nog in hun nestje van glasvezel en geen moederpoes te bekennen. De twee zagen er hulpeloos en hongerig uit en keken ons ook zo aan. De toek. Rainha pakte het zwartje en de Senhor schrok zich te pletter toen hij naar het blazend lapjeskittentje greep. De flauwe Senhor was toen nog een hondenman en kende nog niks van stoere poezen. De toek. Rainha lachte hem uit en zij nam zacht het blazende lapje in haar handen, ze duwde het zwart gorillaatje in de handen van de Senhor en togen naar huis.

's Nachts moesten de Senhor en de toek. Rainha opstaan want de 2 waren nog maar een week of vier-vijf en hadden nog babyvoeding nodig. Dat lukte allemaal aardig en Bache en Frauke groeiden op tot twee prachtige, lieve katten.

Maar toen gebeurde er iets merkwaardig. De Senhor en de toek. Rainha zaten even zwaar id verbouwingen en ze konden gelukkig logeren bij de toek. Rainhamoeder en -vader en diens stuk of tien poezen. Bache onderging een metamorfose, het aardige beestje veranderde in een waarlijk monster. Naar zijn zusje, Frauke toe maar ook naar ons.

Het begon in bed. De Senhor en de toek. Rainha mochten niet meer bewegen onder hun deken of ze kregen er waarlijk van langs. Bache werd dan heel boos, hij krabde en beet de Senhor, Frauke en de toek. Rainha. Die kregen heel veel schrik van het zwarte monstertje. De vechtpartijen met Frauke werden zelfs zo erg dat ze gescheiden werden als ze alleen thuis bleven.

Nooit is dat nog goed gekomen, de Senhor, zijn beste vriend kreeg er af en toe ook van langs maar ergens was er toch nog die verbondenheid. De Senhor mocht net dat ietsje meer dan een ander, twee poten op één buik... nu ja da's wat overdreven want zijn buikje heeft de Senhor ook nooit meer mogen knuffelen...

...tot op zijn sterfbedje. De dierenarts had het zieke Bache een kalmeerspuitje gegeven alvorens ze hem echt zou laten inslapen, ze liet de Senhor en de Rainha nog even alleen zodat deze nog even afscheid konden nemen en toen hebben die hem net als vroeger nog eens zonder krabben en bijten kunnen knuffelen, ook aan zijn buikje.


Een gelukkig beest in een Portugees kurkeiken bos:

017 (6) kopie 2


Een uiltje knappen op de oude broodoven, ook heel fijn:

Seebje


The Devil

00:38 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bache |  Facebook |

jun 30, 2010

Navelstaren en vlooien

Ja zeg ze hadden maar wat beter hun best moeten doen die Portugezen. Nu zullen ze vast voor Brazilië gaan supporteren... ten spijt van de Holandeses.

Maar wij hebben momenteel andere besognes.

Vlooien, vooral veel vlooien teisteren ieder jaar weer ons zomerleven. Nix maar dan ook nix lijkt te helpen. Er wordt gespoten, gedruppeld en veel look gegeten maar veel effect heeft dat niet. Vooralsnog geen beet in mijn diepliggend naveltje, ik heb namelijk zo een héél diepe navel, een echt putteke, een zalig nestje voor menig ongedierte en andere vunzigheid. In België nam ik wel eens een bad en dan loste dat daar diep in de navelgrot vanzelf wel op maar als er enkel een douche kan genomen worden heb ik dus wel een probleem hé.

Nu wil het geval ook nog dat ik een navelfobie heb. Ik moet daar nog maar aan denken of naar kijken en er overvalt mij iets benauwend. Sommige mensen zijn niet zoals ik in het bezit van een akelig putje maar wel van een lugubere verhevenheid. En weet ge wat ? O Senhor is toch wel in het bezit van zo een exemplaar zeker én hij heeft beten in die uitstulpende omgeving. Erg, echt héél erg maar een beet ín zo een putje is écht nog véél gortiger. Het gaat daarin ontsteken en de pus gaat er uitvloeien en/of uitbrokkelen. Naar, zeer naar. En ik, navelfobiante, heb dus moeten leren om dat navelding te gaan schoonhouden mét of zonder beten, met of zonder vloed, ik onderga regelmatig een speciale schoonmaakbeurt. Ik heb dat geleerd. Beetje bij beetje. Verder en verder. En nu ga ik daar... (gevoelige mensen slaan dit stukje best over)... ga ik daar...

U bent er nog ?

Ik ga daar met een pincet in... ja heel diep... tot op het... euh... gewoon heel erg diep. Ik ga dan heel diep in mijn navel staren en ga dan alle pluisjes en andere troep er uittrekken. Er zijn prettiger bezigheden, dat kan ik u verzekeren maar het moet nu éénmaal gebeuren. Daarna ga ik de boel nog 's ontsmetten en daarna kan ik weer beginnen verzamelen want zo één ploesjke kan je natuurlijk niet vangen. Viespeuk denkt menig lezer nu maar dat is helaas nu éénmaal mijn ellendig lot met die put in mijn buik. En weet ge wat ? Er heeft ooit iemand een nobelprijs, nu ja een Ig nobelprijs gekregen voor het onderzoek naar navelpluis en er is zelfs een record gevestigd voor het verzamelen van navelinhoud. Het kan dus nog vunziger. 

jun 24, 2010

Kurk en geen kater

Nog steeds geen kater gesignaleerd. Het is hier momenteel wel redelijk druk wegens het pellen vd kurkeiken. Mocht hij al id buurt zijn hij zou afgeschrikt worden maar we zijn nu een week verder en ik begin me zorgen te maken. Minder fijne scenario's passeren de revue. Arme Bova. Maar ik blijf hopen, roepen en zoeken. Hij is een keer zes maanden weggebleven en toen stond hij daar ineens. Leutig klopte hij op de deur (wat hij anders nooit doet) en stapte doodgemoedereerd het huis in, at wat en viel prompt in slaap.

Kurkmannen

 

 

 

11:11 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: portugal, kater, bova, eik, kurk, kurkeik |  Facebook |

jun 20, 2010

Eigen volk eerst

Een terrorist is 't die vreemdeling. Dat steelt, dat vecht, dat terroriseert onze hele huishouding. Gisterenavond hebben we hem dan ook id boeien geslagen, even in den bak gezet en meteen naar het land van herkomst gebracht. De snoodaard. De profiteur. Duits/Oostenrijks gespuis, weg ermee.

Klinkt hard en dat is het ook maar we hebben Bobbi natuurlijk behandeld met de rechten van het dier in het achterhoofd, geen haartje werd er gekrenkt, er werden zelfs sussende woordjes gebruikt maar we moeten van ons hart een steen maken. Hij heeft een mutti und fatti, hij heeft een huis en hij krijgt daar ook eten en drinken. Dus !

Vooral Zinneke, die wel opnieuw is opgedoken maar helemaal haar klutske kwijt is en geen vertrouwen meer heeft in ons baart ons zorgen. Het ergst is natuurlijk het verdwijnen van ons aller Bovaristje. Een vreemdelingenhater en vechtersbaas eerste klasse maar die blijkbaar het onderspit heeft moeten delven. Verwoede pogingen om hem te vinden zijn voorlopig nog op niets uitgedraaid maar ik geef niet op.

10:42 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vreemdelingen, terrorist, dieven, duits, oostenrijks, gespuis |  Facebook |

jun 19, 2010

21°C

Nu ook weer geen temperaturen om over naar huis te schrijven. Dat gaan we dus ook niet doen.

Zinneke is inmiddels binnengesijpeld maar van onze koddige kater Bova nog geen spoor. Waar zit dat beest nu ? En begin maar 's te zoeken hier, eigenlijk geen beginnen aan maar straks toch met ons blikje van kattenvoer klingelen richting bos. Ze zijn allemaal wel 's één of meer dagen op stap geweest en meestal helpt dat blikgerinkel wel.

Voor de rest véél voetbal op radio en tv. Nederland door. Benieuwd wat de Portugezen gaan doen. En de Denen. En de Afrikanen. En de Noord-Koreanen, als er nog overschieten tenminste.

Nu pipi doen.

16:54 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: portugal, nederland, pipi, kater, bova, denen |  Facebook |

jun 17, 2010

We zijn er

Tot een groot stuk in Spanje: regen, regen, regen.

Bij het binnenrijden van Portugal (Guarda) klaarde het enigszins op, nabij Beja werd het echt mooi en bijna thuisgekomen nog net 27°C maar toen moest ze net ondergaan.

Het licht overwoekerde huis stond er nog en binnen het kwartier stonden Vlekje en Pipi het uit te leggen aan onze voeten. Goed zo, nu is het wel nog wachten op Bovaristje en Zinneke. Niet eenvoudig vrees ik want Bobbi was er wel en net die twee vermisten zijn de grote vijand van kater bobbi. De buurman had nog wat bijgevuld maar, de voedselbakken waren nog goed gevuld. Is dat een teken dat Bova niet echt id buurt is ? Aiai, ik hoop dat hij en die kleine vlug opduiken.

Eigenlijk is het hier voor juni uitzonderlijk fris vanavond, die 26-27°C overdag zijn trouwens ook niet echt Portugese zomertemperaturen. De grond is ook nog redelijk vochtig, zelfs nog kleine plasjes gisteren.

Er werd, een ietsiepietsie te laat ('t zal naar volgend jaar toe zijn), ook aan de weg gewerkt. Op de verkeerde plaatsen steekt nu een buis en op het probleemstuk liggen hier en daar stukjes afval-asfalt... 't is de intentie die telt zeker, rare snuiters die van de camara.

23:40 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zomer, kater, spanje, bova, zinneke, portugese, guarda, bobbi |  Facebook |

jun 11, 2010

PROCRASTINATIE

Altijd, ja altijd moet er op het laatst nog gesprint worden. Nog nooit haalden we de deadline, zal het dit keer lukken ? We zitten alledrie op hete kolen, we gaan dus ons best doen.

Ons lijstje te kopen:

 • azijn (want dat is geen vanzelfsprekendheid ginder)
 • tartaar (enkel verkrijgbaar in mini potjes vr veel geld)
 • poederpudding (nog niet gezien)
 • ecoverwaspoeder (ook niet vanzelfsprekend)
 • een mooi tweedehandskastje (geen troc daar) 
 • nog zoiets om lavabokast van te maken (idem)
 • chocolade (dat spreekt)
 • een lekker hapje vr Senauke onderweg
 • geheugenkaartje
 • ... nog veel meer ...

Nog doen:

 • Toontje de achterblijver installeren
 • naar Troc, fnac en stomme MM
 • naar supermarkt
 • aanhanger vullen
 • auto reorganiseren
 • wassen
 • opruimen
 • gaan stemmen
 • vergroter wegbrengen
 • ... nog veel meer ...

23:21 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: procrastinatie portugal |  Facebook |

jun 07, 2010

't Zit er op

Nog even de burgerplichten vervullen en dan weer voor een tijdje onze biezen pakken. De perceptie zal sommigen misschien doen twijfelen maar af en toe gaan wij ook wel 's in P'gal het mooi weer maken. Een enkeling loop je nu éénmaal altíjd tegen het lijf.

Die laatste week wordt natuurlijk weer de drukste van de hele periode. Procrastination moet je het nu nog niet echt gaan noemen maar 't heeft er wel veel van weg.

15:28 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: portugal, belgie |  Facebook |

jun 03, 2010

Arme tandarts 2

Ik wou dat ik kon schrijven dat het allemaal nog wel was meegevallen maar dat is niet zo. Nu ja, toen Mr. tandarts zachtjes begon te dreigen met hospitaal en volledige narcose enzo moest ik heel even nog harder kotsen maar kon me nog net bedwingen. Ik slikte mijn gekokhals (of is het kokgehals) terug in en zei dat ik héél erg mijn best zou doen en ik heb dus écht mijn best gedaan. De tandarts ook, die arme man. Hij begreep het probleem wel want hij zou 's morgens bij het tandenpoetsen zelf soms last hebben; helaas dat maakt zijn rekening natuurlijk niet. 

De mijne viel wonderwel héél erg mee: na teruggave van het  ziekenfonds bleef er een gat van slechts 5€ achter. Vijf Euro! zeg ik u, daar koopt ge nog geen tube tandpasta en tandenborstel voor bij de Carefour.

10:29 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tandarts, kotsen, kokhalzen |  Facebook |

jun 01, 2010

Arme tandarts

Ik heb geen schrik vd tandarts. Witte schorten, dikke spuiten, bloed. Het kan mij allemaal niet schelen. En toch zie ik er geweldig tegenop. Ik zie er tegenop omdat ikzelf zo onuitstaanbaar ben. Als ik op dat bedje lig en nog maar denk dat er zo meteen iemand in mijn mond gaat liggen foeteren, gaat het speeksel vloeien en wil de maag zich binnenstebuiten gaan keren. Kokhalzend zal ik mij vreselijk gaan generen. Wat een geduld die mensen met mij moeten hebben. Maar ik ga mijn best doen, gedachten op nul of ver weg en dan lukt het wel voor even... in stapjes mag die foeteren.

13:22 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: tandarts, kokhalzen |  Facebook |

mei 27, 2010

Sta er eens bij stil

Geen gebrek aan impulsen; het hele wereldgebeuren met al haar kleine en grote akkefietjes flitst als een onveranderlijke grootheid voorbij.

Wat pik ik daar uit en is dat wel belangrijk genoeg ? Moet het belangrijk zijn ? Mag het ook luchtig als er in de Golf van Mexico een natuurramp van ongeziene omvang plaatsvindt ? Moet kunnen, die kloot draait immers door, toch ? 

Nu ja dat moet wel. Ge zoudt anders wat zien. Misschien zou ze zo één keer eens even gewoonweg moeten blijven stilstaan. Of nog beter: een keer de andere kant moeten opdraaien. Gewóón, om óns, haar tweebenige bewoners, eens goed een geweten te schoppen.

Misschien beter er zelf eens bij blijven stilstaan. Over veertien dagen in het stemhokje bijvoorbeeld beste Belgen. Gij betekent met uw luttele 7 miljoen slechts een druppel op een hete plaat. Echter, gij hebt niet enkel wettelijk de plicht om uw stem uit te brengen, ge zijt het ook aan uzelf verplicht. Gij kunt het roer omgooien, gij hebt véél macht en gij kunt een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.

Dat doet ge natuurlijk niet door op een plezante pezewever te stemmen en het land voor enkele maanden lam te leggen waarna de stemmen zullen oplaaien om het hen alleen te laten proberen in een onafhankelijk pezewevertjesland alwaar wij, de Pezewevers, natuurlijk héél erg veul rijker zullen worden maar binnen onafzienbare tijd ons heil zullen moeten zoeken in de hogere regionen van het voormalige land.  

12:08 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

mei 17, 2010

We zijn er nog

Nog steeds bevinden wij ons op Belgisch grondgebied. We hebben ons eigen voertuig meegebracht en hoeven dus geen rekening te houden met de Eyjafjallajökull (misschien nt juist gespeld maar ik spreek het wel in één adem uit) die af en toe toe een scheetje laat en zo de beschaafde wereld weer lam kan leggen.

De laatste twee dagen gaat het een beetje, maar koúd dat dat hier al geweest is. Gelukkig ook hier cv, enkel de tegenslag dat die ketel het net begaf een dag na aankomst. Wij niet blij en Senauke al helemaal niet. Zágen dat dat beestje kan, ocharme toch. Volgens de berichten leken ook in Portugal de temperaturen slechts een schrale 18-20° C met een snijdende noordenwind te halen. Geen reden om meteen terug te willen.

Ach, zo een tijdje hier dat kunnen wij wel aan (nu we opnieuw warm water en verwarming) hebben. En sorry Portugezen, ik vind een vers kopbrood best lekker maar er gaat niets boven een lekker mals boke van hier, elke keer een ander soort brood maar allemaal even lekker en dan zwijg ik nog over de boterpistolekes. Pasteis de nata zijn overheerlijk maar hier is de keuze zo veel groter aan onevenaarbare zoete lekkernijen. We hebben hier al een chocoladebol van de Delhaize achterovergeslagen met ons beidjes. Ook het uitgebreide aanbod aan vleesvervangers kan ons zeer bekoren, de groentenburgers in alle variëteiten en vooral het boterhambeleg... alleen om de één of andere reden lijkt de vegi-salami altijd en overal uitverkocht en net dát is zo lekker.

Ik mis wel het bijna constante buitenleven en de weidsheid, de overheerlijke geuren en kleuren en de natuurgeluiden. Laat ons een kat een kat noemen, zo 'n stadsstudiootje kan dan wel 's gezellig zijn maar het is best ook een beetje verstikkend en claustrofobisch.

11:17 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: portugal, brood, belgie |  Facebook |

mei 07, 2010

Koffieroute

Zwart koffiebonenextract aangelengd met water, ik moet toegeven het kan heerlijk ruiken. Maar eerlijk ? Nee, een veel te waterachtige substantie, zelfs die waar je je lepeltje in recht kan zetten blijft uiteindelijk water met  koffiesmaak. Ja met veel suiker en veel melk of een toefje room; of met suiker, melk en cacao; of met gezoete soyamelk; of een beetje oploskoffie id warme (soya)melk of (soya)chocomelk enzovoort enzoverder.

Ik moet ook bekennen dat koffiesmaak één van van mijn favoriete aroma's is. Mokka-ijs of mousse of pralines met mokkavulling: njam njam. Af en toe, bij grote moede ga ik ook overstag voor een 'bica', een klein niet waterachtig Portugees koffietje waarvan je even in de hoogste versnelling belandt. Meestal schuif ik de helft van het petieterig ding nog door naar O Senhor maar kom ik heb wel een koffie besteld én er van gedronken zoals alle grote mensen vanaf 16 wel 's doen.

Maar. Ik was aan dit blogbericht natuurlijk niet begonnen als er geen 'maar' was geweest want ik zal eens vertellen waarom ik graag op de autostrade in Frankrijk rijd: de ochtendlijke koffietjes uit de automaat met vanillesmaak, daar betaal ik nu eens graag 100€ voor zie. Tolgewijs dan hein.

11:04 Gepost door a rainha in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: portugal, koffie, frankrijk, bic, tol, cofiroute |  Facebook |